Dermly finns på följande apotek: Apoteket Falken, Stockholm Apoteket Nordstan, Göteborg  Apoteket Emporia, Malmö Apoteket Avion, Umeå Apoteket Hjorten, Alingsås
Vi pausar våra undersökningar temporärt p.g.a. Covid-19.
I samarbete med

Gör som Ella, undersök dina leverfläckar snabbt och enkelt hos Apoteksgruppen i Söderköping.

Har du leverfläckar som du är orolig över? Slipp långa väntetider och undersök dina leverfläckar på Apoteksgruppen i Söderköping. Kom in när det passar dig, du behöver inte boka tid.

Personalen fotograferar dina leverfläckar med ett dermatoskop. Inom 48 timmar får du ett svar från en av Dermlys hudläkare. Om fläcken skulle vara avvikande får du en remiss för vidare undersökning och borttagning av leverfläcken.

“Jag hade ett födelsemärke som hade ändrat form med tiden och jag kände att det var dags att kolla upp det. Att bara kunna gå in på Apoteket och ha det avklarat på 10 minuter var så skönt!”, säger Ella.

Det har varit viktigt för Dermly att förkorta tiden från undersökning till svar, och på Dermly arbetar några av Sveriges främsta hudläkare med att analysera bilderna på leverfläckarna. Inom 48 timmar har du ett svar från en av läkarna, och du ser det enkelt genom att logga in på ditt konto.

“Det bästa var att jag fick svar inom 48 timmar. Jag tycker inte om att gå och vänta på svar, och ofta är det långa väntetider om man går via vårdcentralen”, fortsätter Ella.

Skulle det visa sig att en leverfläck kan vara farlig, så får du en remiss till bäst lämpade vårdgivaren i ditt närområde för att direkt operera bort den.

Om Malignt Melanom
(hudcancer)

De flesta leverfläckarna är ofarliga, men det finns vissa symptom att hålla koll på.
Hudcancerformen malignt melanom kan visa sig genom att vissa leverfläckar ändrar utseende och:

  • Ändrar form eller blir större.
  • Får en annan färg.
  • Skaver eller gör ont.
  • Blöder eller kliar.