Dermly finns på följande apotek: Apoteket Falken, Stockholm Apoteket Nordstan, Göteborg  Apoteket Emporia, Malmö Apoteket Avion, Umeå Apoteket Hjorten, Alingsås
Vi pausar våra undersökningar temporärt p.g.a. Covid-19.
I samarbete med

Nejc undersökte sina leverfläckar på Apoteket i Linköping. Fick svar inom 48 timmar.

Många oroar sig över sina leverfläckar, men drar sig för att få dem undersökta eftersom det tar tid att boka in en undersökning på vårdcentralen. På Apoteksgruppen i Linköping kan du nu få dina leverfläckar undersökta, utan att boka tid innan. Kom på drop-in, personalen fotograferar dina leverfläckar med ett dermatoskop och Dermlys hudläkare granskar bilderna och ger dig digitalt svar inom 48 timmar.

Göteborgaren Nejc använde tjänsten och förvånades över hur smidigt det var.

”Att kunna svänga förbi Apoteksgruppen Linköping efter jobbet och undersöka leverfläckar jag var orolig över var verkligen helt fantastiskt. Det tog bara 10 minuter”, säger Nejc Zemljak.

Apotekspersonalen använder ett så kallat dermatoskop för att ta inzoomade bilder av leverfläcken, som sedan skickas via en app till några av Sveriges främsta hudläkare som granskar bilderna och remitterar patienten vidare om leverfläcken kan vara farlig.

”Hela processen kändes väldigt trygg. Personalen på Apoteket var professionella, och jag fick svar av Dermlys hudläkare dagen efter. Det är så skönt att slippa ångesten över sina leverfläckar och få bekräftat att de var ofarliga”, berättar Nejc Zemljak.

Skulle det visa sig att en leverfläck kan vara farlig, så får du en remiss till bäst lämpade vårdgivaren i ditt närområde för att direkt operera bort den.

Som professionell beachvolleybollspelare är Nejc extra utsatt för solens strålar.

”Även fast man alltid försöker skydda sig så gott som det går mot solen, så är det klart att man har leverfläckar man är orolig för. Det tror jag gäller de allra flesta. Därför tycker jag Dermlys och Apotekets tjänst är så bra. Det har tidigare varit mycket svårare att komma till skott med en undersökning”, berättar Nejc Zemljak.

Om Malignt Melanom
(hudcancer)

Varje år diagnostiseras drygt 4000 svenskar med malignt melanom och av dem är det ca 500 som dör på grund av sjukdomen. Den här typen av tumör blir dessutom allt vanligare.

Varje år ökar upptäckten av den med ungefär fem procent. Orsaken till den kraftiga ökningen är framförallt att vårt solande blir allt mer intensivt, med semester utomlands och korta men intensiva somrar.